NIT DE REIS.

Nadal de 2022.
(Gonzalez, Carbó)



Aquesta nit cal anar a dormir d'hora i sense protestar, cal arreplegar forces per l'endemà en què tota la quitxalla gastarà piles d'energia desembolicant regals i jugant sense parar.
Però, com arriben les joguines a cada casa? Com s'enfilen els patges? Com saben on va cada capsa, cada regal? Com és que mai ningú els veu ?.

Màgia. Màgia pura i ajuda tecnològica de molts patges perquè la feinada és molt gran i les hores passen molt ràpides, tot ha d'estar enllestit a punta de dia.
A vegades un camió-grua ajuda a transportar i enfilar capses i capses als pisos més alts i una munió d'ajudants pugen i baixen per escales impossibles per fer arribar als menuts de cada casa els seus somnis ben embolicats amb paper lluent.


Tot això passa quan ningú ho veu, quan grans i petits dormen i la nit camina de pressa.
Un diorama de gran format construït per Jordi Gonzàlez i figures de Carme Carbó.

JORDI GONZÀLEZ I CARBÓ.  Pessebriste.  Com cada any en Jordi sorprèn amb la seva capacitat original i creativa en apropar-nos escenes molt diverses, amb l’aparició de personatges històrics, culturals i tradicionals vinculats al Nadal i la seva celebració. Aquest Nadal de 2022, fent-nos viure un món proper i conegut on ens hi quedaríem a viure una bona estona. Una visió des dels terrats d’una illa de cases molt propera on s’hi desplega una activitat extraordinària sota l’atenta mirada d’una lluna que fa el ple.
Autodidacte, va començar a fer pessebres als 9 anys de la mà del seu pare, Joan Gonzàlez i Salvans, pessebrista molt reconegut i també d’altres pessebristes de l’Agrupació, Miquel Vallhonrat, Joan Alay, Ramon Bielsa, Alfred Marsiñach, Albert Estrada, Rafel Vilanova,Emili Sans, M.Emilia Milà, Joan Carles Capdevila, Maite Marsiñach, Ramon Taulé i molts d’altres.

CARME CARBÓ I VALETTE , Figuraire . Col·laboradora de sempre dels pessebres de tota la seva família de pessebristes, en Joan el seu marit i els fills, Jordi i Eduard.
Ha modelat una col·lecció de figures molt important i ha impartit classes a l’Agrupació i en d’altres.
Les figures de la Carme es caracteritzen per la senzillesa i la naturalitat i en el gust de fer conjunts de figures, amb el seu fer sensible, acurat i perfeccionista, donen vida en aquest diorama a una bona colla de personatges molt enfeinats.


Montserrat Masagué